Меню Вход

Националките на България до 14 г. започват срещу Италия на Европейската отборна купа в Благоевград

Националките на България до 14 г. започват срещу Италия на Европейската отборна купа в Благоевград
29-06-2019 23:13
Девойките на България до 14 г. ще играят срещу Италия на старта на Европейската отборна лятна купа за девойки до 14 годишна възраст. При успех нашите момичета ще играят срещу Румъния или Испания за класиране на финалите на лятна купа.

 

Тегленето жребия се проведе сградата на Община Благоевград. Първата среща на българките е утре, а официалното откриване е понеделник в 9.00 часа на кортовете в парк „Бачиново".

Първенството се организира от община "Благоевград", БФТенис и ТК „Мачпойнт". По този начин за първи път български отбор ще има възможността да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година. През месец февруари Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 г. Този турнир ще бъде осъществен благодарение на добрата работа и огромното съдействие на община „Благоевград".

Всичко треньори и състезатели от гостуващите отбори останаха впечатлени центъра на Благоевград и от предоставените условия от домакините.

България е в състав Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново), Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) и Емилия Любенова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) с треньор Христо Боянов.

Освен нашите момичета в турнира ще участват тимовете на Австрия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Испания и Турция.

Първите два отбора ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+