Меню Вход

Катерина Димитрова с трето място на сингъл и второ по двойки на турнир от ITF в Гърция

Катерина Димитрова с трето място на сингъл и второ по двойки на турнир от ITF в Гърция
29-06-2019 20:47
Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) спечели трето място на сингъл и второ по двойки на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Превеза (Гърция).

 

На сингъл Димитрова поведе със сет, но отстъпи със 7-5 ,6-7(5), 2-6 на втората поставена Елена Карнер от Австрия.

Във финала на двойки Димитрова и Дария Хомусианская от Беларус загубиха 3:6, 4:6 от първите поставени Лаура Хейтаранта от Финландия и Елена Карнер от Австрия.

Катерина Димитрова и Динко Динев участваха в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участваха в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+