Меню Вход

Катерина Димитрова е на полуфинал на сингъл и финал по двойки на турнир от ITF в Гърция

Катерина Димитрова е на полуфинал на сингъл и финал по двойки на турнир от ITF в Гърция
29-06-2019 00:29
Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) се класира за полуфиналите на сингъл и финал по двойки на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Превеза (Гърция).

 

Катерина Димитрова, поставена под номер 3, елиминира седмата в схемата Розалия Грушинска от Полша. Полякинята се отказа при резулат 6:3, 3:6 поради контузия. За място на финала Димитрова ще играе срещу втората поставена Елена Карнер от Австрия.

В турнира по двойки Димитрова и Дария Хомусианская от Беларус, поставени под номер 2, разгромиха с 6:3, 6:0 Елиф Арбарак от Турция и Никол Кифер от САЩ.


Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) загуби на сингъл с 2:6, 3:6 от първата поставена Лаура Хиетаранта от Финландия.


Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+