Меню Вход

Даря Шаламанова и Катерина Димитрова са четвъртфиналистки на турнир от ITF в Гърция

Даря Шаламанова и Катерина Димитрова са четвъртфиналистки на турнир от ITF в Гърция Даря Шаламанова
28-06-2019 07:34
Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) и Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) се класираха за четвъртфиналите на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Превеза (Гърция).

 

При девойките Даря Шаламанова, поставена под номер 5, разгроми с 6:0, 6:2 Сила Ак от Турция. За място на полуфиналите Шаламанова ще играе срещу първата поставена Лаура Хиетаранта от Финландия.

Катерина Димитрова, поставена под номер 3, се наложи с 6:2, 6:2 над Атина Пита от Гърция. На четвъртфиналите българката ще играе срещу седмата в схемата Розалия Грушинска.

Катерина се класира на полуфинал в турнира по двойки. Димитрова и Дария Хомусианская от Беларус, поставени под номер 2, елиминириха с 6:3, 6:1 Ана Дину от Румъния и Стефания Мосади от Гърция.

При юношите Динко Динев Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) отстъпи драматично с 5:7, 6:3, 2:6 на номер 4 в схемата Ярослав Смедек от Чехия.


Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+