Меню Вход

Треньорски курс по методиката на ITF се проведе на Националния ОББ тенис център

Треньорски курс по методиката на ITF се проведе на Националния ОББ тенис център
22-06-2019 14:26
В периода 17-22 юни на базата на „Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина се проведе третата (последна) част от треньорски курс по методиката на ITF. Той е организиран от лицензирания от Националната агенция за професионално образование и обучение, център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис.

 

За поредна година БФТ организира курс по методиката на ITF. Обучението се води от преподавателите Пресиян Коев и Манук Хиндлиян, които са лицензирани от Международната тенис федерация да водят такива курсове.


18 млади специалисти от цялата страна участваха в курса, който се проведе в три модула. Освен часовете по тенис, участниците имаха теоретични часове по здравословни и безопасни условия труд, икономика, предприемачество, чужд език, спортен мениджмънт и основи на спортната тренировка. В модул 3 се наблегна на теми свързани с планирането на тренировката и изготвяне на план за физическа подготовка и психология. Броят на учебните часове по време на курса беше 150.


По време на модул 3 презентации проведоха Светослав Андонов - кондиционен треньор на БФТенис, Николай Ганчев - психолог към БФТенис, Борис Томов – национален кординатор по програмата за хора с увреждания и Мария Раденкова – водещ български съдия по тенис.

През 2018г. започна работата си център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис, а това е едно от първите обучения по тази програма. Завършилите успешно курса ще получат удостоверение за възможност за практикуване на част от професията.


Завършилите успешно обучението получават сертификат от ITF за треньор на начинаещи и средно напреднали играчи, както и удостоверение за професионално обучение за част от професията „Помощник-треньор".

За тези който не са успели да се справят успешно с изпита, ще бъде организиран втори изпит през месец септември.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+