Меню Вход

Истински бум - над 400 тенисисти играха за ден на Националния ОББ тенис център!

Истински бум - над 400 тенисисти играха за ден на  Националния ОББ тенис център!
13-06-2019 19:37
Над 400 тенисисти изпълниха кортовете на Националния ОББ тенис център днес и сътвориха истински тенис бум в Борисовата градина в центъра на София. Рекорден брой деца се включиха в летния лагер на тенис центъра, по същото време над120 таланти се включиха в петото издание на турнира Royal cup, който ще излъчи шампионите при момчетата и момичетата до 9, 10, 11 и 12-годишна възраст.


Успоредно с това в дома на националните отбори по тенис стартира и държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички.


Двучасови тренировки провеждат и децата от образователен център "Студио S". Центърът, който провежда обучения по български език, математика и рисуване и има и ученическа занималня, е посветил спортните си активности на тениса.
"Децата са много щастливи и повече от запалени по тениса. Впечатлени са от условията на тенис центъра,от грижите на треньорите. Още след първите уроци ми казаха: "Госпожо, казваме на мама и тати да ни запишат да тренираме на тенис центъра и по време на учебната година. Така че, благодарение на прекрасните условия и отношение, може би сме открили заедно и бъдещи тенис шампиони", разказа директорът на образователен център "Студио S"Снежана Стоянова.

"Много сме благодарни, че дори в този изключително натоварен ден за тенис центъра, децата отново получиха възможност за страхотни тенис изживявания. Четвъртъците при нас са посветени на спорта, а всички сме много щастливи, че от тазигодина избрахме децата да тренират тенис. И определено те вече са влюбени в този прекрасен спорт", добави Снежана Стоянова.

В днешния емоционален ден от детския тенис лагер малчуганите имаха и много полезно занимание по лека атлетика заедно с европейския вицешампион на троен скок и бронзов медалист от световното първенство по лека атлетика за юноши Живко Петков. Заниманията по тенис по време на лагера са минимум три часа на ден, но не по-малко интересни са и часовете по други спортове - лека атлетика, тенис на маса, таекуондо, футбол и народна топка, а отделно се провеждат и часове по испански език, рисуване и занимателни игри. Така в един ден на Националния ОББ тенис център се проведе много силния детски турнир Royal cup, държавното първенство за хора в инвалидни колички, изключител нопопулярният и обичан летен детски тенис лагер и обучението за новите големи приятелина тениса от образователен център "Студио S". И заедно с големия брой любители, радващи се на условията на дома на националните отбори, се оказа, че над 400 души сиподелиха кортовете и щастието от тениса на Националния ОББ тенис център.
Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+