Меню Вход

Голям успех за българския тенис! Радулов е на финал на Bulgaria Cup на Националния ОББ тенис център

Голям успех за българския тенис! Радулов е на финал на Bulgaria Cup на Националния ОББ тенис център
01-06-2019 13:32
Илиян Радулов се класира за големия финал на силния международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup. Поставеният под №8 в основната схема Илиян Радулов победи с 3:6, 6:4, 6:3 Лео Ракюле от Франция. Съперникът му затвори първата част с резултат 6:3 гейма, но в следващите два сета с воля и майсторски отигравания Радулов успя да наложи своя стил на игра. На финала утре пловдивчанинът, ще излезе срещу поставения под номер едно в основната схема Ярослав Демин от Русия, елиминирал Адриано Дженев с 6:1 6:1.

Финалът на Радулов срещу Демин, който е номер 1 в Европа до 14 г., ще е на централния корт на Националния ОББ тенис център.


В спора за титлата при девойките, ще играят Ярослава Барташевич от Русия и украинката Алиса Барановска. Двете са поставени под номер 1 и 2 в турнира.


В турнира участват двете ни национални формации до 14 г. по програмата „Новите шампиони". Отбор "А" - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и отбор "Б" - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов.


Финалите са в неделя от 9.30 часа. Bulgaria Cup се организира от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни домакинства на престижния турнир от най-високо ниво благодарение на подкрепата на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+