Меню Вход

В София започна съвместен обмен, част от проекта „Тенисът и животът“

В София започна съвместен обмен, част от проекта „Тенисът и животът“
21-05-2019 14:21
На „Националния ОББ тенис център" в Борисовата градина започна съвместен обмен и тренировъчен семинар за български и румънски юноши и девойки от 14 до 20-годишна възраст, част от съвместния проект на Българска федерация по тенис и Румънската тенис федерация. Двете организации развиха проекта за „Мобилност на младежи" по програма „Еразъм+" с цел двустранен обмен на добри практики.

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години като основната цел е те да мобилизират своя потенциал в популяризиране на спорта като инструмент за личностно развитие и последваща проактивност на местно ниво. Съвместната работа с представители на България и Румъния ще съдейства за постигане на резултати чрез личен пример и илюстриране на ползите от здравословните навици.

Мисията на БФТ е развитието на спорта тенис, увеличаване на практикуващите го, постигане на високи спортни резултати, подкрепа на най-перспективните състезатели по тенис от различните възрастови групи, подкрепа на тенис клубовете и генериране на обществена подкрепа за спорта.


БФТ вярва в грижата за децата и подрастващите чрез спорта и неговото правилно практикуване, популяризира активния начин на живот сред всички като инструмент за превенция на рискови поведения и хармоничен начин на живот. Това е и основният фокус на проекта – спортът, който да осигури среда, която да съдейства за професионална и социална реализация на младите хора, да подобри качеството на живот, комуникацията и условията за развитие.

От българска страна обучението водят националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.
Обменът включва тренировки по тенис на корт, по физическа подготовка с кондиционния треньор Светослав Андонов, сесии по ментална подготовка с Николай Ганчев, антидопингово обучение от Националния център по антидопинг и сесии на тема междукултурен диалог, толерантност и социално отговорно поведение.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+