Меню Вход

128 състезатели от 17 страни ще участват в тенис турнира "Пловдив къп"

128 състезатели от 17 страни ще участват в тенис турнира
12-04-2019 14:04
128 състезатели от 17 страни от всички континенти ще участват в 15-о издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години "Пловдив къп", съобщи президентът на домакините от ТК Локомотив (Пловдив) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов. Състезанието е от втора категория на календара на ITF.

 

Спортният директор на ТК Локомотив (Пловдив) Дора Рангелова обяви, че надпреварата започва на 14 април на кортовете на клуба и ще завърши на 21 април. Финалът при девойките е на 20 април от 10.00 часа, а на следващия ден по същото време ще се състои двубоят за първото място при момчетата. Турнирът ще бъде много сериозен - в него ще премерят сили талантливи тенисисти с голямо бъдеще.

При юношите начело е Холгер Витус Руне (Дания), заемащ 25-о място в световната ранглиста, а при девойките с най-предно класиране е представителката на Израел Шавит Кимчи, която е на 55-о място в световната ранглиста.

Всички най-добри българи от тази възрастова група ще участват в престижното състезание. Сред тях са пловдивчаните Катя Димитрова, Алекс Ганчев и Янаки Милев.

"Щастлив съм, че превърнахме турнира в запазена марка на пловдивския и българския тенис и чрез него даваме път на млади състезатели. Признателен съм много за постоянната подкрепа на верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал" и на доц. Енчев, които ни помагат от години за организацията на състезанието. Благодарение на това спомоществователство "Plovdiv cup" много бързо се изкачи от пета до втора категория на ITF", заяви д-р Крумов.

Той припомни, че лечебните заведения и Локомотив (Пд) съдействат и на деца с увреждания да тренират тенис, приобщавайки ги по този начин към спорта и обществото.


"В първите години най-важната мотивация да помогна на турнира беше приятелството ми с д-р Георги Крумов. По-късно се запознах и със спортния директор на ТК Локомотив Дора Рангелова, с която също работим чудесно. Браво на организаторите на състезанието, които полагат големи усилия да реализират своята благородна идея - да привлекат повече деца към тениса. Мотивират ги да се развиват не само като спортисти, а и като нахъсани млади хора и успешни личности", заяви доц. д-р Невен Енчев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLON
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+