Меню Вход

Храбър Натов и Лилия Аврейска спечелиха четвърто място на смесени двойки на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Храбър Натов и Лилия Аврейска спечелиха четвърто място на смесени двойки на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс
18-03-2019 13:41
Храбър Натов и Лилия Аврейска спечелиха четвърто място на смесени двойки по тенис на корт на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, Обединени арабски емирства.

Българските представители се представиха изключително добре и останаха само на крачка от медалите. На игрите в Абу Даби участват 7500 атлети с интелектуални затруднения от 192 държави от целия свят, 3000 треньори и 30 000 доброволци. Храбър Натов и Лилия Аврейска продължават участието си в турнирите на сингъл.

Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Световните летни игри 2019 са най-голямото събитие в Обединените арабски емирства и първите игри на Спешъл Олимпикс в Средния Изток. Чрез спорта Световните игри 2019 дават възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България се представлява на Световните игри от национална делегация от 18 атлети на възраст от 14 до 42 години в 7 спортa. За първи път в историята България има и двама представители в спорта тенис. Това са Лилия Аврейска и Храбър Натов. Треньор на тенисистите е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+