Меню Вход

Маринов и Маздрашки са шампиони на двойки, Маринов и Габровска ще играят на финал на сингъл на Източно-Европейското първенство

Маринов и Маздрашки са шампиони на двойки, Маринов и Габровска ще играят на финал на сингъл на Източно-Европейското първенство
14-03-2019 17:04
Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) спечелиха титлата на двойки на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

На полуфиналите българчетата победиха с 5:7, 6:2 10-7 Канан Гасимов и Елвин Хасимов от Азербайджан. Във финала Маринов и Маздрашки се наложиха със 7:5, 6:1 над Атакан Карахан и Анил Озгур от Турция.


При юношите Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) направи обрат и победи Марко Стойлковски от Македония с 3:6, 6:3, 6:1. В спор за титлата Маринов ще играе срещу Един Мулачич от Босна и Херцеговина.

Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) победи със 7:6(7), 6:2 Симон Кнежевич от Черна гора и утре ще играе за петото място.


При девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) се наложи с 6:4, 7:5 над Ела Секмен от Турция. В спор за титлата Габровска ще играе срещу първата поставена Яна Стоянова от Македония.

Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) победи с 6:3, 6:4 Раня Мусич от Босна и Херцеговина и утре ще играе за петото място.


Това е втори пореден турнир от Източно-Европейското първенство. България е в състав Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър), Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) с треньор Михаил Петров.

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+