Меню Вход

Маринов и Габровска са на полуфинал на Източно-Европейското първенство

Маринов и Габровска са на полуфинал на Източно-Европейското първенство
13-03-2019 17:37
Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) се класираха за полуфиналите на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

При юношите Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) разгроми с 6:1, 6:1 Мелос Налбани от Косово. Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) отстъпи на номер 4 в схемата Един Муланич от Босна и Херцеговина с 6:4, 4:6, 1:6.


При девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) победи втората поставена Ива Йованова от Македония с 6:1, 7:6(7). Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) загуби с 2:6, 5:7 от четвъртата в схемата Лика Болквадзе от Грузия.


Това е втори пореден турнир от Източно-Европейското първенство. България е в състав Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър), Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) с треньор Михаил Петров.

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+