Меню Вход

6 победи за родните таланти на Източно-Европейското първенство

6 победи за родните таланти на Източно-Европейското първенство
12-03-2019 17:02
6 победи от 7 мача записаха родните таланти на старта на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

При юношите Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) разгроми с 6:2, 6:0 Милан Ристов от Черна гора. Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) не загуби гейм – 6:0, 6:0 срещу Димитри Миндили от Албания.


При девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) елиминира Алина Гюсенова от Азербайджан с 6:1, 6:2. Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) се наложи с 6:2, 6:0 Анахит Михтарян от Армения.


На двойки при юношите Маринов и Маздрашки победиха със 7:5, 6:2 Лука Януашвили и Александер Швангирадже от Грузия.

На двойки при девойките Габровска и Генчева победиха в първата си среща с 6:1, 6:3 Ана Йовович и Андрея Мрвалевич от Черна гора. След това нашите момичета отстъпиха с 4:6, 3:6 на първите поставени Ива Йованова и Яна Стоянова от Македония.


Това е втори пореден турнир от Източно-Европейското първенство. България е в състав Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър), Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) с треньор Михаил Петров.


Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+