Меню Вход

Димитър Топчийски и Рая Коцева спечелиха тенис турнира „Детска купа България“

Димитър Топчийски и Рая Коцева спечелиха тенис турнира „Детска купа България“
06-03-2019 09:34
Два индивидуални турнира по тенис за момчета и момичета до 9-годишна възраст - „Детска купа България", се проведоха през последните дни в КК „Слънчев бряг". Поводът бе отбелязване на националния празник на България.

 

Димитър Топчийски (ТК СА Несебър) победи Пламен Колев (ТК Аугуста Траяна), в оспорван полуфинал, а след това и Иво Найденов (ТК Габрово) във финалния двубой. При момичетата Рая Коцева (ТК Диана) бе по-добра и надделя над Евгения Стоянова (ТК Асеновград).

Вълнуващата надпревара се проведе през дългия уикенд на кортовете на ТК „СА Несебър", като участие взеха 22 от най-добрите тенис надежди на България (14 момчета и 8 момичета), представители на школите в София, Бургас, Стара Загора, Нова Загора, Асеновград, Габрово, Дряново, Шумен и др.

Целта на турнирите бе децата да поддържат състезателния ритъм и през зимните месеци, както и да се отбележи националния празник на България по един различен начин. Благоприятните метеорологични условия и атмосферата на приятелска конкуренция също спомогнаха за приятното прекарване на малките тенисисти и техните родители.

Организатори и спонсотри на надпреварата бяха Българска Федерация по Тенис, ТК СА Несебър, Медицински Център „Оксиком" и Tecnifibre.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+