Меню Вход

Мартон Фучович: Надявам се на финала публиката да е зад мен

Мартон Фучович: Надявам се на финала публиката да е зад мен
09-02-2019 18:57
Мартон Фучович стана първият финалист на Sofia Open. След победата си над Матео Беретини унгарецът, който в петък имаше рожден ден, разкри ключа към успеха си.

 

"Пристигнах в София една седмица преди началото на турнира, за да се подготвя максимално добре и това даде отражение. Силно се надявам да играя толкова добре и във финала", каза Фучович.

От началото на турнира унгарецът не бе играл на централния корт, като обясни, че му е трябвало време, за да свикне с обстановката.

„Има разлика между скоростта на централния и корт номер 1. В голямата зала всичко е различно и много по-мащабно, а и топката отскача различно. Трябваше ми малко време да свикна, но после всичко беше наред", обясни Мартон.

Това не е първото посещение на Фучович у нас. През 2015 година той гостува с отбора на Унгария за мачове от Купа „Дейвис".

„Да, спомням си, че тогава победихме България, за което се извинявам. Тогава бях около номер 200 в света, но доста неща се промениха оттогава", каза той.

Мартон се надява и на по-голяма фенска подкрепа за финала.

„Мисля, че публиката подкрепяше повече Матео Беретини, защото той игра мачовете си на централния корт и го познаваха. Но беше забавно. Надявам се на финала публиката да е зад мен", завърши Фучович.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+