Меню Вход

Йоана Константинова: Винаги е твърде рано, за да се откажеш

Йоана Константинова: Винаги е твърде рано, за да се откажеш
30-01-2019 10:59
През изминалата седмица националните отбори на България за момчета и момичета до 12 г. постигнаха огромен успех, като се класираха сред осемте най-добри отбори за финалите на Европейските зимни купи.

 

В дните до финалите ще ви запознаем с младите български тенисисти, които от малки прославят името на България.

Днес в рубриката "Младите звезди на България" е ред на Йоана Константинова.


Йоана е родена на 1.06.2007 г. в Плевен. Константинова започва да тренира тенис от 4-годишна възраст. Запалва се по играта, като гледа мачове по телевизията и това много й харесва. Така от място пред телевизора тя се премества на корта. Състезателка е на ТК "Плевен-ПСК", Плевен. Много харесва играта на Григор Димитров и Рафаел Надал. В свободното си време Йоана обича да ходи на кино и като всяко дете обожава да играе си приятелите си. Запалена е по оцветяването.

Константинова е шампионка до 12 г. на България в зала (2019 г.). Освен това е вицешампионка на България до 14 г. в зала (2019 г.). През миналата година е вицешампионка на България до 12 г. на открито и отборна шампионка до 12 г.

Шампионка на Национален Мастърс до 8, 10 и 12 г. (2014, 2016 и 2018 г.).

Константинова има и много престижни призови класирания на международни състезания и турнири от календара на Тенис Европа. Тя се класира на финала на сингъл и става шампионка на двойки на силния турнир в Прокупле, Сърбия, през 2018 г.

Йоана печели наградата за подготовка в академията на IMG в САЩ, като финалистка на турнира „DUD BOWL" до 11 г. през 2017-а.

От 2017 г. е национален състезател на България. Константинова споделя, че е огромна чест и отговорност да играе за България.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+