Меню Вход

Националните отбори до 14 г. провеждат лагер в гр. Пловдив

Националните отбори до 14 г. провеждат лагер в гр. Пловдив
29-01-2019 13:53
Националните отбори до 14 г. за юноши и девойки се подготвят за участие в турнирите от Европейската отборна зимна купа. Родните таланти провеждат своята подготовка в зала „Атаро Клима".

 

Пловдив ще бъде домакин на Европейската зимна купа за девойки до 14 г. Надпреварата ще се проведе от 1-ви до 3-ти февруари в зала „Атаро Клима". Състезанието ще се проведе със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Община Пловдив, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

България е в състав Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив), Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Мария Рогачева (ТК „Пловдив 1981"). Капитан на България е Александър Пенев.

Общо 8 отбора ще участват на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" ще видим отборите на Холандия, Норвегия, Румъния, Сърбия, Испания, Швеция и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.

Техническата конференция и тегленето на жребия ще се проведе на 31-ви януари от 18.00 ч., а откриването на турнира ще бъде на 1-ви февруари в 9.00 часа в зала Атаро Клима". На откриването ще присъстват най-добрата българска тенисистка в последните години Цветана Пиронкова и инж. Иван Тотев – кмет на Община Пловдив.

Юношите на България до 14 г. ще участват в Европейската зимна купа в Белгия.

България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) и Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София). Капитан е Димитър Константинов.

Съперници на нашите момчета ще бъдат отборите на Белгия, Кипър, Чехия, Финландия, Великобритания, Литва и Швация. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.

За подготовката на двата отбора помага и Димитър Гушев, кондиционен треньор.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+