Меню Вход

Младите български тенисисти си пожелаха "Ориндж Боул" при победа на "Devin - Празник на тениса"

Младите български тенисисти си пожелаха
08-10-2010 03:00

1"Devin - Празник на тениса" започна този петък на кортовете на ТК "Левски" в София, а на турнира участват най-добрите юноши и девойки на България до 12г, до 14г., до 16г и до 18г. Схемата е съставена от тенисистите, които са се класирали до 8-мо място на държавните първенства Devin Cup през 2010г. Победителите при юношите и девойките във всяка една възрастова група ще получат голямата награда - покриване на разходите за самолетен билет, такса участие и хотел за турнир по избор в Европа или САЩ през 2011 г.

Турнирът се организира от БФТ и генералният спонсор на федерацията Девин АД, а ето какво отговориха част от класиралите се за полуфиналите при 16 и 18 годишните на следните два въпроса - "Кой турнир би избрал ако спечелиш първото място" и "Кой е най-големият ти успех през 2010 г."

Юноши до 18 години:Стефан Трифонов (ТА "Спорт Палас" Сливен): Ако спечеля турнира бих избрал да отида в САЩ и да играя на "Ориндж Боул", защото е най-силният турнир в света за юноши и би било хубаво да се изправя срещу най-добрите във възрастта си.  Най-големият ми успех за 2010 г. беше на Държавното първенство до 18 години, където спечелих титлата.

Марсел Радев (ТК "Черно Море Елит" Варна):Все още не съм решил, но може примерно на някой турнир на Хаваите. Топло, приятно време и в сравнение с тук е райска работа. В началото на годината спечелих републиканското до 18 години, а след това играх повече при мъжете и не съм имал чак такива успехи.

Никола Телкеджиев (ТК "Локомотив" Пловдив):Все още не съм решил на кой турнир да играя, тъй като наградата на Девин е за 2011 г. и календарът не е публикуван. Ако спечеля сигурно ще участвам на турнир в САЩ, тъй като ми се поемат разноските за път, хотел и такса за участие, по-добре да отида на някой турнир, който е по-скъп и който по принцип не мога да си го позволя.  Най-големият ми успех за 2010 г. беше финала на Държавното лично първенство до 18 години в Добрич, където станах втори.

Ибрахим Кърмаджъ (ТК "Локомотив" Пловдив):Най-вероятно някъде в Америка, но не съм мислил за определен турнир. За тази година може би четвъртфинал на държавното до 18 год.Девойки до 18 години:

Aлександра Митровска (Локо 98):Не съм мислила, но може би на някой турнир в Щатите. Спечелването на двете държавни първенства до 18 години - в зала и на открито.

Силвия Желязкова (ТК "Локо 98" Пловдив):Миналата година мислех да играя на турнир в Португалия за жени, така че ако спечеля може би там ще отида. Титлата на двойки на държавното в зала и на открито.

Юноши до 16 години:Пламен Милушев (ТК "Левски" София): Турнирът, който мисля да избера, е някъде в САЩ, но не съм се спрял на нещо конкретно. На Държавното първенство играх четвъртфинал. През тази година имах много контузии и нямах много възможност да тренирам и да играя на турнири.

Вилиан Петров (ТК "Албена" Пловдив):Бих си избрал турнира в Париж "BNP Paribas". Миналата година участвах и много ми хареса. Турнирът за юноши до 16 години в Босна и Херцеговина, където станах трети. Също така и двете държавни - до 18 години станах трети, а до 16 спечелих турнира.

Сонер Емин (ТК "Хасково")Не съм мислил по въпроса, но може би някой, който е в Европа. На Държавното до 16 години в Хасково играх полуфинал, след това спечелих турнир до 16 години в Ямбол, както и на двойки.

Девойки до 16 години:Антоанета Царвулкова (ТК "Левски" София) :Ако спечеля бих избрала да играя на турнир за жени в Мадрид. Най-големият ми успех за 2010 г. бе титлата на международния турнир до 16 години в Свиленград.

Цвета Димитрова (ТК "СБС" София):Бих си избрала да отида на Ориндж Боул, защото има повече деца, които идват от цял свят и конкуренцията е по-голяма. Спечелването на Източноевропейското първенство, това е може би най-големия ми успех.

Виктория Тодорова (ТК "СБС" София): Не знам, не съм мислила по въпроса. Каквото реши треньора. Най-големият ми успех през тази година бе полуфинала на Държавното първенство до 18 год.

*Ориндж Боул е най-силният турнир за юноши и девойки, известен още като неофициално световно първенство за младежи.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+