Меню Вход

Devin Празник на тениса ще събере на корта най-добрите млади таланти

Devin Празник на тениса ще събере на корта най-добрите млади таланти
05-10-2010 03:00

1 Тази година DEVIN – вода от планината, със съдействието на Българската федерация по тенис,  отново ще организира Празник на тениса, но този път компанията е решила да даде възможност за изява на младите тенис надежди на България. На кортовете на ТК „Левски” в Борисовата градина на 8 и 9 октомври ще се проведе турнир между най-добрите юноши и девойки до 12г, до 14г., до 16г и до 18г., като схемата е съставена от тенисистите, които са се класирали до 8-мо място на държавните първенства DEVIN CUP през 2010г.Новината бе обявена днес на пресконференция на кортовете на клуба, на която присъстваха Валентин Игнатов, изпълнителен директор на „Девин” АД, и Георги Дончев, секретар на Българската федерация по тенис.Голямата награда е изключително желана за всеки млад, развиващ се тенисист - финансова подкрепа от DEVIN за участие в турнир в Европа или САЩ през 2011г. Това е уникален шанс за младите ни тенис таланти, които ще могат да изпробват силите си срещу свои връстници от чужбина, или да бъдат забелязани от мениджъри, които да развият кариерата им. Общо 8 участника ще получат Голяма награда – за победителите във всяка възрастова група, но за всички останали организаторите са подготвили поощрителни подаръци.

Турнирът, в който ще се включат общо 64 юноши и девойки, се организира съвместно с Българската Федерация по тенис, която спомага за цялостната организация на надпреварата.

„Благодарим на DEVIN за това, че подкрепя развитието на един толкова красив спорт като тениса”, заяви Георги Дончев.Вече повече от две години DEVIN изпълнява дългосрочната си стратегия за подкрепа на тениса у нас, като акцентът е именно върху развитието на младите таланти в този спорт. Освен държавните първенства Devin Cup, компанията и Българската федерация по тенис организират и детските турнири Devin Kids Tennis, които са изключително популярни и полезни за създаване на любов към тениса от най-ранна възраст.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+