Меню Вход

Завърши петото издание на Емпорики Медия Мастърс

Завърши петото издание на Емпорики Медия Мастърс
02-10-2010 03:00

03.10.2010 г.1

Най-престижната медийна тенис проява Емпорики Медия Мастърс събра на корта този уикенд едни от най-добрите тенисисти сред родните журналисти.

Турнирът се проведе за пета поредна година на обновената тенис база на "Интерхотел Сандански", а след много емоции и истински тенис битки за финала се класираха Христо Христов и Стефан Нейков (Дарик Радио), отстранили издателя Мартин Захариев и Тодор Попов (Ring.bg). В другият полуфинал Юлия Вълкова (Седмичен Труд) и Георги Гелов победиха синоптичката на БТВ Христина Балинска и Йоана Андреева.

С титлата триумфираха Христов и Нейков , а купите на шампионите бяха връчени от Ани Димитрова, началник управление, маркетинг и реклама в Емпорики Банк.На турнира присъства и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, който в партньорство с Ирина Цонева, взе участие в атрактивен демонстративен мач срещу д-р Петко Димов и Биляна Караманолева.

Наградите за феърплей при мъжете и жените, които бяха връчени по идея на Благовеста и Стефан Цветкови, получиха Орлин Фролошки и юристката на БТВ Жанет Захариева. С приза за самоотверженост на корта, носещ името на Дими от Сленг, бе отличена Весела Лечева.

Наградата за най-атрактивен играч, в памет на Константин Фролошки, бе връчена на Христина Балинска, а Ирина Цонева от БНТ и младата надежда на ТК "Интерхотел Сандански" Велик Христов бяха отличени от списание Geo. Мартин Захариев, който се контузи по време на тежките мачове, получи специален пакет за рехабилитация в хотел Севтополис в Павел баня.

На закриването участниците благодариха за гостоприемството и добрата организация на домакините от "Интерхотел Сандански" и си обещаха догодина отново да са тук по същото време.

1

02.10.2010 г.

1За четвърта поредна година "Интерхотел Сандански" е домакин на най-престижната медийна тенис проява. При отлична организация от страна домакините и при голям интерес от страна на журналисти от водещи медии започна Емпорики Медия Мастърс.

Срещите се проведоха по усъвършенствана система, при която за определянето на поставените състезатели се играят предварителни четири кръга, като във всеки един от тях участниците са с нов партньор, изтеглен чрез жребий.

С три победи стартира шесткратният шампион при журналистите Иван Матанов, заместник-главният редактор на вестник Стандарт. Добре се представят издателят Мартин Захариев и Христо Христов от Дарик Радио, които постигнаха по две победи. С променлив успех напред продължават Явор Геронтиев (24 часа) и Тодор Попов (Ring.bg).

При жените Весела Лечева, в качеството си на издателка на списания "Бела", също стартира с две победи. Успешно за БТВ се представят синоптичката Христина Балинска и главният юрист Жанет Захариева, а за БНТ победи записа Ирина Цонева.

В неделя състезанията продължават на петте новопостроени корта на страхотната тенис база на "Интерхотел Сандански", като участниците ще играят по схема на елиминиране за купите на Емпорики Банк.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+