Меню Вход

Лошото време не попречи на най-малките тенисисти от София да се включат в „Devin Kids Tennis”

Лошото време не попречи на най-малките тенисисти от София да се включат в „Devin Kids Tennis”
04-10-2010 03:00

04.10.2010 г.1

Дъждът не попречи на желанието и ентусиазма на децата от Благоевград, София и Перник, взели участие в осмия лагер-семинара "Devin Kids Tennis", провел се тази неделя на кортовете на ТК "15-40" в столицата.

Състезанията се проведоха на т.нар. "оранжев" корт, при който топките са с 50% по-ниско налягане от нормалните и на мини „червени ”, където те са донапренени. Въпреки че участниците не бяха навършили 10 години, малчуганите показаха не по-малко желание за игра и победа от батковците и каките, играещи на големите турнири.

След много борба и емоции победители на червен корт (до 8 год.) станаха Калина Грънчарова от ТК "Благоевград" и Джордж Лазаров от ТК "Лазарови" - син на Красимир Лазаров, дългогодишен национален състезател от отбора на България за купа Дейвис. Славея Цветкова от ТК "Академик" (София) и Димитър Симеонов от клуба-домакин "15-40" спечелиха на турнира при 10-годишните, играл се на оранжев корт.

По същото време на кортовете на ТК "15-40" се провеждаше държавен турнир за юноши и девойки до 14 години, а малките тенисисти с удоволствие наблюдаваха оспорваните финали. След техния край спечелилият титлата при юношите Мирослав Георгиев награди със специален приз Джордж Лазаров, който бе отличен като най-малък и техничен състезател на "Devin Kids Tennis".

"Подобни прояви са изключително полезни както за децата, така и са родителите. Това са много хубаво форми на обучение, които трябва да се поощряват. Благодаря на БФТ и Девин, че  организират подобни инициативи", сподели Георги Лазаров, чиито внук спечели титлата при 8 годишните.

"Devin Kids Tennis" е част от програмата "Play & Stay" на международната тенис федерация  ITF, а в България инициативата се осъществява благодарение на БФТ и генералният спонсор на федерацията "Девин" АД. По време на лагер-семинара родителите получиха отговори на всички въпроси относно бъдещото развитие на децата и съвременните методи, използвани при обучението на тенисисти в толкова ранна възраст и си пожелаха и през следващата година да се организират подобни прояви.

30.09.20101

Осмото издание на лагер-семинарът "Devin Kids Tennis" ще се проведе тази неделя от 10,00 ч. на кортовете на ТК "15-40" в столицата, като на него участие могат да вземат всички деца на възраст до 10 години от регион София.

Проявата е насочена към деца, които правят първите си стъпки в тениса, а състезанията се провеждат на т.нар. "оранжев" корт при който топките са с 50% по-ниско налягане от нормалните и на мини „червен ”, където топките са донапренени. 

Записването за участие е от в неделя от 09,00 ч. на място на кортовете на ТК "15-40", а състезанията започват от 10,00 ч. След тяхното приключване ще има парти с торта и много награди за всички участници, а победителите и финалистите ще получат купи и медали.

Този метод на обучение е част от програмата “Play & Stay" на международната тенис федерация  ITF и набира все по-голяма популярност в цяла Европа, а в лагер-семинарите са се включвали имена като Роджър Федерер и Жюстин Енен. В България инициативата се организира за втора поредна година и се осъществява благодарение на БФТ и генералния спонсор на федерацията "Девин" АД.

Поканени за участие са всички деца на възраст до 10 години от регион София, а за повече подробности може да се обръщате към г-н Илия Атанасов на тел. 0887 500 520.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+