Меню Вход

“Тенис турнир за дипломати и приятели" се проведе този уикенд в Горна баня

“Тенис турнир за дипломати и приятели
26-09-2010 03:00

1

“Тенис турнир за дипломати и приятели" се проведе този уикенд в Горна Баня, на който участие взеха представители на дипломатическите посолства на страни като Германия, Япония, Испания, САЩ, Русия, Словения, Индонезия, Корея и България.

Надпреварата е част от проявите по случай 80-годишния юбилей от основаването на Българската федерация по тенис и бе организирана от Министерството на външните работи и БФТ, а патрон е министър-председателят г-н Бойко Борисов.1

Шампиони на двойки станаха Християн Илев  и Велислав Лазаров, победили с 5/7 6/2 10/3 Рене Розенберг и Оливер Кеслер. Финалите на сингъл между посланикът на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер - Християн Илиев (в групата над 50 год.) и между Кирчо Димитров - Марк Трохменгер (до 50 год. ) бяха прекъснати заради лошото време.

В групата "Приятели от бизнеса" победител е Оливер Кеслер, втори е Рене Розенберг, трети е А.Спасов, а на четвърто място завърши Пламен Тенев.

Победителите ще получат купи от името на премиера Бойко Борисов, а всички участници бяха наградени с възпоменателни медали от фирма "Wall". Завършилите на първо място на сингъл ще получат и кафе машини "Лаваца".

1

Проявата завърши с коктейл по случай 80-годишнината от основаването на Българската федерация по тенис, а на него бе представена изложба на близо 20 именити български художници, вдъхновени от темата "Тенисът - общуване в хармония".

Президентът на БФТ Стефан Цветков благодари  за добрата организация и за идеята на немския посланик Матиас Хьопфнер, който бе един от инициаторите на турнира и добави, че се надява партньорството да продължи и в бъдеще.

1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+