Items filtered by date: Март 2017 - Българска федерация по тенис

Пет български млади тенисисти ще излязат днес в спор за класиране на финалите на два международни турнира. Всички те са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

Във Върсар, Хърватия Андрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе с Вук Раденович (Сърбия) на полуфиналите на турнира за момичета и момчета до 12 г. Вчера Дженев победи германеца Карстенс с 6:4, 6:1. На ¼-финалите обаче отпадна Джулия Златева (ТК „Испано“) след загуба от Даря Сувирджонкова (Сърбия) с 1:6, 2:6. И двамата наши представители са част от „А“ националния тим до 12 г. от „3Т“ проекта с треньор Валентин Димов.

На турнира до 14 г. в Анталия на полуфинали днес ще играят две български двойки – Динко Динев/Владимир Попов и Катерина Димитрова/Велина Минчева.

И двамата ни представители при юношите ще играят и на ¼-финалите на сингъл, докато и трите ни девойки – Димитрова, Минчева и Велизара Филева, не удпяха да достигнат до тази фаза от турнира.

Динко Динев (ТК „Черноморец“), Владимир Попов (ТК „Академик 83“), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“), Велина Минчева (ТК „Стоянстрой“) са участници в „Б“ националния отбор на „3Т“ проекта с треньор Крум Крумов.

Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015”) и Джулия Златева (ТК „Испано”) се класираха за 1/4-финалите на международния турнир по тенис до 12 г. във Върсар, Хърватия.
Днес Дженев победи Уве Дийл от Германия с 6:3, 6:1 и в спор за място на полуфиналите ще срещне неговия сънародник Бон Лоу Карстенс.

Златева пък надигра латвийката Валерийа Майа Каргина с 6:3, 7:6(5) и на 1/4-финалите играе с Дариа Сувирджинкова от Сърбия.


И двамата са част от „А“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
При 14-годишните в Анталия пък българските представители постигнаха 6 победи на сингъл във втория кръг. И четиримата тенисисти от „Б“ отбора по програмата „3Т“ продължават напред. Велина Минчева (ТК „Стоянстрой”) имаше не лек мач срещу Мелиса Еркан (Тур), който накрая завърши с успех – 3:6, 7:6(4), 6:0. Всъщност българското момиче постигна две победи над тази съперничка, след като в тандем с Катерина Димитрова надиграха Еркан и Кахраман в турнира на двойки с 6:3, 6:2.

Димитрова (ТК „Локо 98“) пък даде само един гейм на Адел Малгонусова (Каз) в мача си на сингъл – 6:1, 6:0.


Динко Динев (ТК „Чермоморец“) постигна успех над Нико Мучич (Ав) с 6:4, 7:5, а Владимир Попов (ТК „Академик 83”) надигра Алин Михай Фацу (Рум) с 6:4, 7:5. Двамата се поздравиха с победа и на двойки.
С успех борбата на сингъл продължават още Иван Пенев - над Дин Караходжа (Гер) с 6:1, 6:1, и Велизара Филева - над Мина Тоглукдемир (Тур) с 6:1, 6:1.


Драгомир Драганов отпадна от турнира след загуба от румънеца Дан Василе Дуца с 2:6, 1:6, а Михаела Цонева отстъпи на румънката Попа Теушану с 1:6, 1:6.

По време на двудневното си официално посещение в България президентът на Международната тенис федерация – Дейвид Хагерти и президентът на Българската тенис федерация и член на Борда на директорите на Международната тенис федерация – Стефан  Цветков бяха приети на „Дондуков 2” от Държавният глава Румен Радев.

Българският Държавен глава и Дейвид Хагърти бяха единодушни, че страната ни има потенциала и готовността да бъде домакин на различни тенис турнири.

По време на срещата беше потвърдено домакинството на България през 2017 г.  на най-големия световен форум за треньори – Световната треньорска конференция. Това е най-значимият форум за тенис треньори на Международната тенис федерация, който ще събере едни от най-изтъкнатите световни лектори и треньори от цял свят.

Президентът на БФТ - Стефан Цветков връчи почетен знак на Дейвид Хагерти в знак на признателност за подкрепата за развитие на българския тенис.

Президентът на Международната тенис федерация – Дейвид Хагерти изнесе публична лекция през днешния ден в Национална спорта академия „Васил Левски”. Лекцията бе на тема „новостите в управлението на Международната тенис федерация и приоритетите в развитието на спорта тенис”. На лекцията присъстваха много студенти, представители на академичното ръководство и тенис деятели.

5 победи на сингъл постигнаха българските представители на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г. в турския курорт Анталия днес.

Участниците ни в „Б“ националния тим до 14 г. от програмата „3Т“ - Владимир Попов (ТК „Академик 83”) и Велина Минчева (ТК „Стоянстрой”), отстраниха представители на домакините. Попов са справи с Фират Улусой с 6:0, 6:1, а Минчева не даде нито гейм на Ела Дениз Алпгърай – 6:0, 6:0.

Вчера и съотборниците им в тима на Крум Крумов Динко Динев (ТК „Черноморец”) и Катерина Димитрова (ТК „Локо 98”) също се класираха за втория кръг на надпреварата.

Напред продължават и Велизара Филева, Драгомир Драганов и Михаела Цонева.

Във Върсар, Хърватия пък „А“ отборът ни до 12 г., воден от Валентин Димов, днес записа 2 победи и 2 загуби. За 1/8-финалите се класираха Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015”) и Джулия Златева (ТК „Испано”). Дженев надигра Лука Плосник (Хър) с 6:1, 6:1, а Златева се справи с Лара Волф (Хър) с 6:1, 6:3. От надпреварата отпаднаха Виктор Марков (ТК „Диана”) и Анастасия–Александра Николова (ТА „Спорт палас”).

И двата отбора участват в турнирите, благодарение на програмата на „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на Българска федерация по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

Президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Дейвид Хагърти пристигна на официално посещение в България. Американецът даде пресконференция на ВИП-входа на Терминал 1. В брифинга участие взе президентът на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков.

Доброто сътрудничество доведе и до страхотната новина, че младата ни надежда при жените Виктория Томова ще получи безвъзмездна финансова помощ от ITF в размер на 50 хил долара. За първа година международната федерация отпуска такава помощ, а целта е по-лесно приспособяване към женския тенис.

"Това е нова идея, нещо, което не сме правили досега. Даваме 50 хиляди долара от фонда на база на план за развитие подаден от състезателката, съвместно с Българската тенис федерация. Целта е така да подпомогнем играча да влезе в топ 125 на ранглистата на първо време, а в последствие и в 100 на най-добрите играчи," поясни Хагърти.

В момента родената 95-та година Виктория Томова е на 152-ра позиция.

Като част от партньорството между БФТ и ITF е заложена програма за обмен на спортни и административни кадри в централата на ITF, която ще е първата по рода си. Партньорството залага и на сътрудничество по програмата ‘’Треньорско обучение’’ свързано със семинари, обучения и курсове за повишаване на категорията по стандарти на Международната тенис федерация/. През изминалата година ITF призна офциално треньорската система на БФТ.

В програмата на г-н Хагърти е предвидена среща с проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта.

На 22 март 2017 г. /сряда/ г-н Х Дейвид Хагърти ще изнесе лекция на която ще представи новостите в управлението на федерацията, както и тенденциите в развитието на тениса. Събитието е в Заседателната зала на НСА „Васил Левски“ /Ректорат, 3 ет./ от 09.30 часа и е открито за медиите.

По време на визитата си в България г-н Хагърти ще присъства и на заседание на УС на БФТ. То ще състои днес от 18.00 часа в бизнес салона на хотел „Кристъл Палас” и също е е открито за медиите.

4 победи на сингъл спечелиха представителите на „А“ отбора до 12 г. от програмата „3Т“ в първия кръг на международния турнир Memorijal Slavoj Greblo във Върсар, Хърватия.

Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“), Анастасия-Александра Николова (ТК „Супер Спорт“), Джулия Златева (ТК „Испано“), Виктор Марков (ТК „Диана“) дадоха общо 12 гейма на своите опоненти и продължават напред в надпреварата.

Ето и техните рузалтати:
Адриано Дженев – Оуен Мартел (Великобритания) 7:6(4), 6:3
Виктор Марков – Данис Муатович (БХ) 6:1, 6:0
Джулия Златева – Ивона Ахчан (Словения) 6:1, 6:0
Анастасия-Александра Николова – Срна Кочишки (Македония) 6:1, 6:0
Дженев/Марков – Лонкаревич (Фр)/Раденович (Сър) 6:1, 1:6, 5:10
Николова/Златева – Кнез/Волф (Хър) 3:6, 6:1, 10:12

В същото време на международния турнир до 14 г. в Анталия, Турция българските представители стартираха с 3 победи на сингъл и една на двойки. В надпреварата участва „Б“ отборът ни за тази възраст от „3Т“ програмата, воден от треньора Крум Крумов, както и още четирима наши тенисисти.

Ето и техните резултати:
„Б“ отбор:
Динко Динев – Тан Ерен Айкач (Турция) 6:1, 6:0
Катерина Димитрова – Памира Хира Алкан (Турция) 6:0, 6:0
Динко Динев/Владимир Попов – Четин/Симсек (Турция) 6:3, 6:7(6), 12:10
Утре играят Владимир Попов и Велина Минчев

Иван Пенев - Гокалп Айар (Турция) 6:4, 6:1
Драгомир Драганов, Велизара Филева и Михаела Цонева играят утре.

Програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“ осигурява участието на общо 4 национални тима до 12 и до 14 г. на различни международни турнири. След грандиозния му успех през миналата година, проектът започна второто си издание, в което броят на ангажираните деца се удвои, а към щабовете бяха привлечени капитанът на България за Купа „Дейвис“ Тодор Енев, кондиционният специалист Тодор Иванов и кинезитерапевтът Алгис Христов. Освен Енев, с отборите работят и треньорите Валентин Димов, Даниел Ангелов и Крум Крумов, както и психологът Николай Ганчев.

„А“ националният отбор на България по тенис до 12 години ще вземе участие в силния международен търнир за тази възраст Memorijal Slavoj Greblo във Върсар, Хърватия. „Б“ тимът ни до 14 години пък отпътува за турнир в турския курорт Анталия.

Надпреварете започват в понеделник, а участието на отборите ни е осигурено чрез програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
Отборът ни до 12 г. е воден от треньора Валентин Димов, а в него място намериха Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“), Виктор Марков (ТК „Диана“, София), Джулия Златева (ТК „Испано“) и Анастасия-Александра Николова (ТК „Супер спорт“).

Това е втори турнир по програмата за „А“ тимът ни, като преди това той бе в Оре, Франция. Преди да отпътуват за Хърватия, българските състезатели проведоха 3-дневен лагер на Националния тенис център.
Също след лагер, проведен в Пловдив, за Турция отпътуваха и 14-годишните, водени от треньора Крум Крумов. В състава са: Динко Динев (ТК „Черноморец“), Владимир Попов (ТК „Академик 83“), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“), Велина Минчева (ТК „Стоянстрой“).
Това ще е първи турнир от програмата 3Т за отбора на Крум Крумов.


От Анталия пък се завръщат 12-годишните от „Б“ тима, водени от Даниел Ангелов. Там Димитър Пенчев (ТК „Кристи Дряново“) остана на крачка от финала, след като в полуфиналите отстъпи на Ярослав Демин от Русия с 1:6, 0:6. Той записа най-доброто представяне от нашите. Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) отпаднаха на 1/8-финалите, а Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново“) достигна до ¼-финалите на утешителния турнир.

Цели 3 часа продължи финалният мач при девойките от държавния турнир по тенис в зала до 14 г., който се проведе на базата на ТК „Изида“ в Добрич. В него родената в Добрич, но състезаваща се за ТК „Черно море Елит“ (Варна) Марина Христова се наложи над Никол Русева от ТК „Престиж“ (Велико Търново) с 6:7(9), 6:1, 7:5.

При юношите титлата спечели Ивайло Дечев (ТК „Левски“) след победа на финала над Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) с 6:1, 6:3.

В турнира участваха общо 70 момчета и момичета, а домакините се бяха погрижили за добрата организацията при провеждане на срещите.

 

 

Младият ни национал Димитър Пенчев се класира за полуфиналите на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. в турския курорт Анталия.
Състезателят на ТК „Кристи Дряново” и на „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“, днес навакса сет изоставане, за да стигне до победата с 3:6, 7:6, 6:0 над Ондер Балчи от Турция. В спор за място на финала българският тенисист ще срещне победителя от мача между Ярослав Демин (Русия) и Даниал Рахматулайев (Казахстан).
Пенчев остана единственият ни представител, който продължава в турнира, след като Георги Георгиев (ТК „Свиленград”), Росица Денчева (ТК „Плевен 90”) и Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново”) отпаднаха по-рано.
И четиримата са част от „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФ по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
Треньор на отбора е Даниел Ангелов.

Страница 1 от 3

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook


Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226