Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

„Тенисът – спорт за всички“ в…Банкя

Вторник, 11 Август 2015 15:20

През юли Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта стартираха програмата „Тенисът – спорт за всички“. В продължение на три месеца 600 деца от 6 до 12 годишна възраст ще имат възможност за пръв път да се докоснат до емоциите от играта на тенис в клубовете в цялата страна.

Към момента над 750 малчугани са част от Програмата, което показва и големия интерес към нея. БФ Тенис и клубовете, които са част от инициативата, приветстват всяко едно дете, което има желание да хване ракетата в ръка. Всяко хлапе, с амбиция да играе тенис, беше включено в тренировките. Именно това е основната цел на кампанията – да се създаде устойчив интерес сред най-малките за системни занимания по тенис.

1

От днес до края на инициативата, ще ви представяме клубовете, които провеждат уроци по Програмата, както и информация за това как протичат самите часове.

 „Тенисът – спорт за всички“ се реализира от 30 клуба в 6-те региона на страната - София, Пловдив, Хасково, Бургас, Варна, Плевен. Започваме поредицата материали, стартиращи от регион София и по-кокретно тенис клуб "Банкя".  

Заниманията се провеждат два пъти в седмицата. В една от тренировките в ТК "Банкя", непосредственo преди началото на международния турнир до 14 години, който приключи в неделя, участва и Пресиян Коев - отговорник „Развитие“ към БФ Тенис.

2

 "Децата в тенис клуб Банкя, показват завиди умения и то след толкова кратък период на обучение. Според мен това се дължи на високата им концентрация и желание, с които подхождат към заниманията. Изненадващо е, че за толкова кратко време имат подобен напредък в тениса. Вече познават всички основни удари и дори провеждат тренировъчни мачове помежду си. Трябва да отделим внимание и изкажем благодарност и към главния треньор на клуба Дора Рангелова, без която тези резултати не биха били важни. Изключително е важна ролята на треньорите в клубовете, които привличат вниманието, подхранват желание у децата и задържат вниманието им върху спорта”, сподели Пресиян Коев.

 Пред него родители на участници в кампанията, използваха случая да благодарят на БФ Тенис и Министерството на младежта и спорта за възможността, която се дава на техните деца и изказаха своята позитивна нагласа към инициативата. Те признаха, че чрез „Тенисът – спорт за всички“ децата им са открили нов свят пред себе си и вече изявяват желание да продължат да го практикуват и след края на инициативата, като се запишат на редовни тренировки в клуба в Банкя.

3

Самият тенис клуб е сред най-активните в България, още от своето създаване през 1984 година. В него са изградени редица шампиони като настоящия вицепрезидент на БФ Тенис Рангел Марков, Лазарина Саздова, Бистра Оташлийска, Янаки Янакиев, Рашко Пътников, Мария Вюкова и други.

Почти веднага след основаването си клубът започва да организира силни състезания за юноши и девойки. Завършилият в края на миналата седмица международен турнир до 14 години води своето начало от 1988 година, когато ТК „Банкя“ провежда надпревара, наречена "Олимпийски надежди" и е за наградите на БОК. От 1990 г. турнирът става част от календара на Европейската тенис асоциация и се налага като едно от най-престижните състезания за подрастващи на Стария континент.


Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook