Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

Треньор на шампиони: Михаил Андреев

Сряда, 21 Януари 2015 16:33

Tази седмица в рубриката „Треньор на шампиони“ ще ви представим Михаил Андреев. От 15 години той се занимава с треньорска дейност, а в момента се грижи за подготовката на новата държавна шампионка до 14 години Розалина Юсева. Освен с нея Андреев работи с още една дузина талантливи тенисисти, сред които Стефани Арсова, Невена Георигева, Дария Шаламанова и др.

„От 4-5 години не работя към клуб, а само с определени деца, които сами идват при мен. Повечето от състезателите са от „Левски“, Юсева е от „Дема“, споделя Андреев. Той признава, че държи изключително много на дисциплината и на отговорното отношение в тренировъчния процес.

„Истина е, че дисциплината за мен е най-важна. Изгонил съм не малко състезатели, които не са били достатъчно отдадени в тренировките, мързеливи са или идват да играят тенис, само защото техните родители са ги накарали да го направят. За мен е изключително важно децата да развият любов към спорта, да имат желание да се развиват, да бъдат физически активни и здрави“.

От близо половин година Михаил работи с Розалина Юсева. Резултатът от положения труд в този период се видя на завършилото преди няколко дни държавно първенство до 14 години. В него Юсева спечели по категоричен начин титлата, като не само не загуби нито един сет, но дори не позволи на съперничките да вземат повече от три гейма във всяка отделна част.

„Тя вложи много усилия в тренировките и в последните няколко месеца се подготвяше изключително сериозно. Променихме някои елементи в играта й, което си пролича на отминалия държавен шампионат. Виждам как тя започва да играе по-модерен тенис, което е основната ни цел към този момент“, разкрива Андреев.

Според него най-важното в настоящия период е Юсева да продължи да развива своите качества, а резултатите са на второ място.

„Работим върху напредването й в игрови план и най-вече как да се справя с важните психологически моменти в мачовете. Очаквам още много добри резултати от нея, но те няма да бъдат преследвани на всяка цена. Смятам, че в края на годината ще има много сериозен прогрес. За да се случи това планираме дори участия в няколко турнира за жени. Уверен съм, че има нужните качества да играе добре на най-високо ниво, въпреки че е само на 14 години. Ще опитаме и ще видим.“

Михаил Андреев държи много на дисциплината, но това не се отнася само за състезателите, с които работи.

„Много е важно и родителите да слушат, защото, не само у нас, но и в чужбина, те често се месят в работата на треньорите, което пък обърква децата. От психологическа гледна точка е изключително ценно тенисистът да има спокойствие и хармония. Пожелавам си да има повече доверие в качествата и методите на треньорите, защото в крайна сметка усилията на всички са насочени единствено и само към развитието на децата“, споделя възгледите си Андреев.

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook