Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

Треньор на шампиони: Джем Байрам

Сряда, 11 Февруари 2015 14:37

Продължаваме поредицата „Треньор на шампиони“ с един от най-добрите турски специалисти – Джем Байрам, който в момента е наставник на държавния ни шампион до 16 години Златан Палазов, както и на финалистката от шампионата в същата възрастова група при девойките Деря Яхе.

Palazov Bayran Yahe

Джем Байрам е сред водещите треньори по тенис в Турция. Той притежава солиден опит като състезател, но придобива още по-големи знания в работата си като помощник-директор и директор на турнира „Истанбул Къп“, в който през годините са играли всички топ тенисистки на света.

От 2008 година Байрам е личен треньор, като се грижи предимно за развитието на юноши и девойки. През 2009-а година той става наставник на най-добрия турски тенисист Марсел Илхан, който по време на двугодишната им съвместна работа достигна донай-високата позиция в своята кариера до момента –  87-мо място в класацията на ATP.

През 2014 година Джем Байрам основава своя академия, базирана в Истанбул.

Academy

„Състезателите живеят в Академията и могат изцяло да се фокусират върху тренировъчния процес. Събуждането е в 6:30 сутринта. В 7:00 часа е закуската, а първата тренировка за деня е в 8:00.  В продължение на един час наблягаме най-вече на бързина, скорост, координация и баланс. От 9:00 до 11:00 часа е времето за тенис. Обядът е в 12:00 ч. След това от 14:00 до 16:00 отново тенис, а от 16:30 до 18:00 тренировка за сила и издръжливост. Вечерята е в 19:30. Както става ясно, програмата е много стриктна и тренираме по 6 часа и половина на ден“, обяснява Байрам.

kids

В последните няколко години той често работи с български състезатели, като от 6 месеца е треньор на Златан Палазов и Деря Яхе.

„Много често Хюлия и Лютфия Велиеви се подготвят при мен. Преди три години Габриела Михайлова на два пъти идваше в Истанбул, за да проведем съвместни тренировъчни сесии. Преди 2 години и половина се запознах с Али Яхе (бащата на Деря) по време на турнир от календара на Тенис Европа в Добрич, а през 2014-а Златан и Деря дойдоха за едноседмичен лагер в Академията. Преди 6 месеца родителите на двамата решиха, че те трябва да се подготвят под моите напътствия и така започна активната ни съвместна работа. Аз планирам участията им в турнирите, както и тренировъчните им програми“, споделя Байрам.

Той държи изключително много на концентрацията по време на тренировките и признава, че състезателите му не говорят много, докато се упражняват.

„Каквото е поведението ти по време на тренировките, такова ще бъде и по време на официален мач. Затова изисквам пълна концентрация в подготовката и в продължение на дълго време може да се чуе само моят глас и звука от ударите по топката“, признава Байрам.

Palazov Yahe

Джем е доволен от дисциплината, която демонстрират Златан и Деря и е позитивно настроен за тяхното бъдеще.

„И двамата искат да станат професионални играчи и работят много усърдно. Уверен съм, че ще получат добра награда за труда си и по време на държавното първенство до 16 години в Хасково се видя, че сме на прав път. Те се бориха много, показа отличен тенис и напълно заслужено бяха част от националните отбори на България на завършилите само преди няколко дни Зимни купи“, коментира Байрам.


Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook