Вижте условията за кандидатстване по програмата Страхотен Григор спечели титлата в Синсинати! България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Вижте условията за кандидатстване по програмата

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Страхотен Григор спечели титлата в Синсинати!

ПОВЕЧЕ
03 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
04 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ
Items filtered by date: Март 2018 - Българска федерация по тенис

От петък до неделя на кортовете на ТК “Локо 98“ в Пловдив се проведе първият турнир за годината от веригата „Kinder+ Sport“ в България. Надпреварата беше за деца до 11 и 12 годишна възраст. За втора поредна година България организира турнири от тази верига.

При момчетата до 11 години първото място спечели Ивайло Симеонов ТК "Кристи", гр.Дряново. Във финалната среща Симеонов победи със 7:5 Иван Монов ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен. На трето място се класира Даниъл Спасов ТК "Черно море Елит ", гр.Варна, а на четвърто Иван Дамаскинов ТК "Бароко Спорт", гр.София.

При момичетата до 11 години първа завърши Ивона Савикова ТК "Пиронкови", гр.Пловдив. Втора се класира Анджелина КараминковаТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора, трета е Вероника Железова ТК "Про спорт", гр.София, а четвърта Ева Николова ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив.

При момчетата до 12 години с първото място триумфира Виктор Киров ТК "Виа Тенис Стар", гр.София. Втори завърши Рафаел Зард ТК "Бароко Спорт", гр.София, трети е Христиан Биджев ТК "Малееви", гр.София, а четвърти Ферхат Рашидов ТК "Асеновград".

При момичетата до 12 години първото място спечели Ива Иванова ТК "Железничар 1996", гр.Пловдив. На второ място се класира Александра Желева ТК "Хасково 2015". Трета е Мария Рогачева ТК "Железничар 1996", гр.Пловдив, а четвърта ТК "Бароко Спорт", гр.София.

kinder 3viber image

kinder 4viber image

През следващата седмица на кортовете на ТК “Локо 98“ ще се проведе първия турнир за деца до 9 и до 10 годишна възраст.

За втора поредна година България е домакин на турнири от веригата „Kinder+ Sport“.

В рамките на пет турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там участие ще вземат и националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.

Финалният международен турнир ще се проведе между 10-ти и 14-ти октомври в академията на Патрик Муратоглу в Ница, Франция.

През 2018 г. по проекта у нас ще се проведат пет турнира както следва :

16-18 март – ТК „Локо 98“ до 11 и 12 години

23-25 март – ТК „Локо 98“ до 9 и 10 години

5-8 май – к.к. Албена за всички възрастови групи

25-28 май – к.к. Санта Марина, Созопол за всички възрастови групи

26-28 юни – ТК „15:40“ за всички възрастови групи

31 юли – 2 август – ТК „Диана“ за всички възрастови групи

Като последният от тях ще бъде Мастърс-турнир.

Класираните състезатели на 1 (първо) място в крайната ранглиста на програмата, която ще излезе след 03 август, ще получат възможността да участват на финалния световен турнир между 10 и 14 октомври на кортовете на академията на Патрик Муратоглу в Ница. Разходите по участието на финалния световен турнир на шампионите до 9,10,11 и 12 г. се поемат от БФТенис.

Всеки турнир ще е от максимум 32-ма състезатели. При повече от 32-ма желаещи да участват в конкретна възрастова група ще бъдат организирани квалификационни мачове за 4 места в деня преди началото на основния турнир.

kinder 2viber image

Следвайки международните правила на програмата в него не се допускат национални състезатели. За нашата страна няма да имат право да участват:

-         Състезателите, които са част от националните отбори на България до 12 г. за Европейските зимни и летни купи до 12 г. през 2018 г.

-         Състезателите, които участват в програмата 3Т до 12 г. през 2018 г. – А и Б отбор

-         Състезателите, приети за участие в „Smrikve Bowl 2018“

В турнирите нямат право да участват чужди граждани.

На турнир 1 във всички възрасти първи критерий за приемане и поставяне на децата ще е националната ранглиста до 12 г. Втори критерий за приемане ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.

На турнир 2 във възрастите до 9 и 10 г. първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.

За възрастите до 11 и 12 г. първи критерий за поставяне и приемане ще националната ранглиста до 12 г., втори критерий ще бъде актуалната ранглиста за Киндер+, а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.

На турнир 3,4 и 5 във всички възрастови групи първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.

Турнирите по програмата Киндер+ не носят точки за националната ранглиста до 12 г.

„Киндер+ Спорт“ e международна социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

През миналата година родните таланти се представиха изключително силно на финалите в Италия. Ева Бусаад ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора спечели титлата при момичетата до 12 годишна възраст.

При момчетата до 12 години Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив спечели сребърен медал. Нашите завоюваха и три бронзови медала чрез Габриела Георгиева ТК "Асеновград" и Иван Иванов TK "Испано", гр.Варна при 9-годишните и Венета Генчева TK "Бароко Спорт", гр.София при 11-годишните. При 10-годишните Биляна Милчева ТК "Левски", гр.София и Даниъл Спасов ТК "Черно море Елит ", гр.Варна завършиха на петите места. При 11-годишните момчета Християн Биджев TK "Малееви", гр.София завърши на девета позиция.

Елица Костова загуби финала на турнира по тенис на червени кортове в Санта Маргерита Ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българката отстъпи с 4:6, 1:6 на петата поставена Башак Ерайдън (Турция) за 84 минути.

Костова допусна пробив за 2:4, но взе подаването на съперничката си за 4:5. Ерайдън приключи първата част след нов пробив в десетия гейм.

Във втората част туркинята поведе с 5:0 и с това предреши изхода на мача.

За класирането си на финал Елица Костова заработи 30 точки за световната ранглиста и 2091 долара. За нея това беше първи финал на сингъл в турнирите на ITF от средата на септември миналата година.

Изабелла Шиникова не успя да спечели титлата на турнира на червени кортове в Хамамет (Тунис) с награден фонд от 15 хиляди долара.

Във финалната среща Шиникова загиби от хърватката Леа Бошкович със 7:6(7), 3:6, 4:6 след малко повече от два часа и половина игра.

18-годишната Бошкович успя да пробие за 6:5 и сервира за първия сет. Изабелла успя да направи рибрейк и така се стигна до тайбрек. В него Шиникова отрази сетбол при 6:7 и със серия от три поредни точки спечели с 9:7.

Във втория сет хърватката реализира единствен пробив за 5:3, след което изравни резултата.

След ранни брейкове в решаващата трета част Бошкович отново проби за 4:3 и успя да запази аванса си до края.

За класирането си финал Шиникова заработи 7 точки за световната ранглиста 

Росица Денчева спечели титлата на международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

Във финалната среща на сингъл при момичетата Денчева разгроми с 6:0, 6:1 на Ева Йонеску от Румъния.

Безапелационна победа на Денчева. Последните два мача беше много стабилна психически-което е основния принос за спечелването на този турнир, което за мен е най-важното“ заяви Даниел Ангелов треньор на българите.“ Положихме усилия именно за психическата подготовка и настройка по време на турнира. Свършихме добра работа, доволен съм от всеки един в отбора и сега е време за заслужен отдих. След 10 дни започваме подготовка за турнир в Кипър“, допълни Ангелов.

Това е трета титла за българите на турнира.

На двойки при юношите Георги Георгиев ТК „Свиленград“ и Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна спечелиха финалната среща с 6:4, 6:3 над Попивичи и Преда от Румъния.

Титла в утешителния турнир при момичетата спечели Каталина Петрова ТК „15:40“, София. Българката победи с 5:4 (11), 5:3 Чейлин Ипек от Турция.

Георгиев, Маринов, Денчева и Петрова са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Николова пък бе на лагер в Анталия преди турнира като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.

Джулия Терзийска спечели титлата на турнира на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара.

Във финалната среща българката разгроми с 6:0, 6:2 Нурия Паризас-Диаз от Испания за 66 минути игра. Джулия губеше с 0:2 на старта на втория сет, но спечели следващите шест гейма.

Това е десета поредна победа за Терзийска във веригата на ITF, след като през миналата седмица спечели друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

За спечелването на титлата Джулия Терзийска заработи 12 точки за световната ранглиста.

Две титли спечелиха българските тенисисти на международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

В турнира на двойки при юношите Георги Георгиев ТК „Свиленград“ и Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна спечелиха финалната среща с 6:4, 6:3 над Попивичи и Преда от Румъния.

u 12 dvoikiviber image

Титла в утешителния турнир при момичетата спечели Каталина Петрова ТК „15:40“, София. Българката победи с 5:4 (11), 5:3 Чейлин Ипек от Турция.

u 12 katalina viber image

На сингъл при момичетата Росица Денчева ТК „Плевен 90“ се класира на финал. Държавната шампионка в зала Денчева се наложи с 6:4, 6:3 над Елизабет Брутане от Латвия. За съжаление другата българка Никол Николова ТК „Испано“, Варна отстъпи в другия полуфинал в два сета на Ева Йонеску от Румъния. Така Денчева ще спори за титлата срещу Йонеску.      

На сингъл при юношите Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна загуби на полуфинал с 2:6, 1:6 от Тимофей Дерепаско от Русия.

Георгиев, Маринов, Денчева и Петрова са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Николова пък бе на лагер в Анталия преди турнира като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.

Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.

Елица Костова се класира на финал на турнира на червени кортове в Пула (Италия) с награден фонд от 25 хиляди долара. Поставената под №8 Костова победи със 7:5, 6:3 италианката Федерика Ди Сарра за близо два часа игра.

В първата част Елица стигна до решителен брейк в 12-ия гейм. Във втория сет Костова проби за 5:3 и затвори мача на собствен сервис.

С тази победа Костова заработи 30 точки за световната ранглиста.

В спор за титлата Елица ще играе срещу поставената под №5 Башак Ерайдин от Турция.

Изабелла Шиникова се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в Хамамет (Тунис) с награден фонд от 15 хиляди долара. Поставената под №2 Шиникова се наложи над петата в схемата Лукреция Стефанини (Италия) със 7:6(4), 6:7(5), 6:1 за 2 часа и 35 минути игра.

Националката на България за "Фед Къп" навакса пасив от 2:5 гейма в първата част, като дори отрази един сетбол при 4:5, но успя да спечели последвалия тайбрек. Във втората част Шиникова поведе с 4:2, но допусна обрат. В третата решителна част 26-годишната софиянка не остави шансове на съперничката си и спечели с 6:1.

С този успех Шиникова заработи 7 точки за световната ранглиста. В спор за трофея Изабелла ще играе срещу Леа Бошкович от Хърватия.

Джулия Терзийска спечели второ място на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българката и Лаура-Йоана Андрей от Румъния отстъпиха с 6:1, 4:6, 5-10 на Камонван Буаям (Тайланд) и Ангелина Габуева (Русия) за 66 минути.

Терзийева и Андрей започнаха добре и спечелиха първия сет с 6:1. Във втората част те допуснаха решаващ пробив в деветия гейм за 4:6. В последвалия шампионски тайбрек Буаям и Габуева поведоха с 8:2 точки и спечелиха с 10:5.

Предната седмица Джулия и Лаура играха финал на друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

Утре Терзийска ще играе финал на сингъл срещу Нурия Парисас-Диас от Испания.

Джулия Терзийска се класира на финал на турнира на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българката победи със 6:4, 1:6, 6:3 квалификантката Анжелина Габуева от Русия за 1 час и 48 минути игра.

В първата част Терзийска изоставаше с 3:4 и пробив, но спечели следващите три гейма за 6:3. Във втория сет Габуева поведе с 4:0 и затвори сета с 6:1.

В третата решителна част Джулия поведе с 5:1. Рускинята върна два гейма, но Терзийска с нов пробив спечели мача с 6:3.

До момента българката заработи 7 точки за световната ранглиста. В спор за титлата Терзийска ще играе срещу петата поставена Нурия Паризас-Диаз от Испания.

Джулия е в серия от девет поредни победи във веригата на ITF, след като през миналата седмица спечели друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

Днес Джулия Терзийска и Лаура-Йоана Андрей от Румъния ще играят на финал в турнира на двойки. Техни съпернички ще бъдат Габуева от Русия и Бйам от Тайланд. Предната седмица Джулия и Лаура играха финал на друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

Страница 1 от 11

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.

142.

Виктория Томова  416
199. Цветана Пиронкова  279
206. Елица Костова  268
207. Сесил Каратанчева  268
407. Изабелла Шиникова  90
ATP мъже (единично)
м. име т.
4. Григор Димитров 4635
326. Димитър Кузманов   142
461. Александър Лазов  77
749. Александър Лазаров 25
1004. Габриел Донев 10
 
Официални спонсори

Logo Aes

  Bankia Frigo CMYK1

monbat group

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook


Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/bgtennis/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226